MERSİN BAROSU'NDAN ‘'ÖĞRETMENLER GÜNÜ''MESAJI

Mersin Barosu Başkanı Av. Alpay Antmen 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Gündem 23.11.2013 12:47:52 0
       MERSİN BAROSU

Mersin Barosu Başkanı Av. Alpay Antmen 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Mersin Barosu Başkanı Av. Alpay Antmen imzası ile yayınlanan Mesaj şöyle:

 

 ‘’  Yalnız bir gün değil, her gün, sonsuz saygı ile anmamız gereken, kutsal bir görevi ifa eden öğretmenlerimizin gününü saygı ile kutluyoruz.

 

Öğretmenlerimizin, toplumdaki önemini ve değerini belirtmek, öğretmenler ve öğrenciler arasında sevgi saygı ve dayanışma bağlarını güçlendirmek, emekli öğretmenleri saygıyla anmak, öğretmenlik mesleğine yeni atılan öğretmenlerde mesleklerinin yüceliğinin bilincini uyandırmak amacıyla Büyük Önder Atatürk`ün  Başöğretmen olarak kabul edildiği gün olan 24 Kasım gününü öğretmenler günü olarak 1981`den bu yana okullarımızda kutlanmaktayız.

 

         Biliyoruz ki; geleceğin öğretmeni, avukatı, hakimi savcısı, doktoru, subayı, mühendisi, bilgisayarcısı, pilotu ve tüm meslek sahipleri okullarda eğitim emekçileri olan öğretmenlerimiz tarafından yetiştirilmektedir. Ulusun geleceğinin umudu olan çocuklarımızı gençlerimizi, yetiştiren öğretmenlerimizdir.

 

            Geleceğimizin  en büyük güvencesi olan çocuklarımız ve gençlerimizin geleceğe güvenle bakabilmeleri, her bireyin, toplumsal yaşama yön verebilen ve sorumluluk bilincine ulaşmış fertler olarak yetiştirilmesi ile mümkündür. Bunda en büyük emek hiç şüphesiz eğitim emekçilerinindir.

                                           

Sevgileriyle içimizi; yeniliği, gelişmeyi ve bilimi anlatarak düşüncelerimizi aydınlatan doğruluk, dürüstlük ve bilgiyle evrensel değerlere ulaşmamızı sağlayan bu kutsal mesleği yapan öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Onların emeklerini boşa çıkarmamak için dürüst, çalışkan, insani değerlere sahip bireyler olmamız onlara verilebilecek en güzel armağandır.

 

            Her 24 Kasım`da, atama bekleyen öğretmenlerin durumu ve öğretmenliğin kutsallığından, "onurlu bir meslek" olduğundan söz edilerek bildik ezber cümlelerin kullanılması, ancak sorunların çözümü noktasında somut hiç bir adım atılmaması, sorunun görmezden gelinmesi eğitim emekçilerinin hak ettiği bir davranış değildir.

           Son yıllarda, öğretmenlerimizin çalışma koşullarında ve özlük haklarında ciddi gerilemeler ve hak kayıpları yaşanmış, var olan haklarını ortadan kaldıran bir dizi düzenleme hayata geçirilmiştir. 

                 Mersin Barosu olarak, sadece öğretmenlerin değil, kötü ve sağlıksız koşullarda çalışan; hakları gasp edilen; sürgünlere ve soruşturmalara maruz kalan eğitim emekçilerinin; parasız eğitim ve demokratik üniversite istediği için tutuklanan; eğitime erişemeyen milyonlarca çocuk ve gencimizin ve onların ailelerinin de taleplerinin takipçisi olmayı sürdüreceğimize söz veriyor; tüm eğitim ve bilim emekçilerini kamusal, bilimsel, laik  eğitim hakkı için birlikte mücadele etmeye hazır olduğumuzu tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz. ‘’dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00